Anca Vlad sfatul acesteia pentru o tânără care îşi începe acum parcursul profesional este să fie hotărâtă şi să aibă răbdare. E nevoie de răbdare şi perseverenţă, dar şi de pregătire profesională şi de o perfecţionare continuă.”

Pentru Anca Vlad, marcarea a 20 de ani de Catena şi a 30 de ani de antreprenoriat a reprezentat una dintre cele mai importante realizări recente, fiind „un moment de maximă mândrie şi o încununare a activităţii derulate în lumea businessului”.

Pentru anul în curs, ea şi-a propus să consolideze poziţia de lider de piaţă a grupului, să continue ritmul de creştere din ultimii ani, orientarea către pacient, digitalizarea şi excelenţa operaţională fiind, de asemenea, „puncte cheie pe care ne concentrăm în vederea atingerii obiectivelor”.

Cât priveşte leadershipul feminin, ea a observat că în primii 10 ani din parcursul său antreprenorial a fost marcată de surpriza de a vedea că în afara ţării femeilor li se acorda mai puţin credit şi erau considerate buni executanţi, nu decidenţi. „În acele vremuri, în România, businessurile autohtone nu primeau credite, iar băncile din străinătate nu ofereau credit businessurilor conduse de femei.

A trebuit să fiu ajutată de un proprietar de business din Anglia, care a garantat pentru mine la obţinerea primului credit – de la Barclays. Aşa am putut începe dezvoltarea farmaciilor Catena. Mă gândesc la câte talente antreprenoriale s-au pierdut în acea perioadă din cauza acestor bariere”, povesteşte Anca Vlad. În opinia sa, femeile au o putere de anticipare mare şi o capacitate de analiză complexă, iar aceste calităţi îşi pun amprenta asupra performanţelor unui business. „Spiritul lor creativ le ajută mult în luarea deciziilor.”

Profilul Ancăi Vlad a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.