Showbiz, Stiri, Ultima Ora

Anca Ţurcaşiu nu se epilează

Sunt frumoase, îngrijite şi fără cusur atunci când apar pe covorul roşu. Însă Vica Blochina şi Anca Ţurcaşiu ascund secrete aparent neigienice. Prima spune că nu s-a spălat niciodată pe dinţi, iar vegetariana Anca a renunţat de ceva vreme la epilare.

16_Anca-Turcasiu-by-Mircea-Marinescu_4_0205fa6521

Anca Ţurcaşiu este vegetariană de peste 20 de ani, însă stilul de viaţă ales de vedetă nu e neapărat benefic pentru ea.

Se pare că faptul că nu consumă proteine i-a afectat, în timp, calitatea pielii, care a devenit mai fragilă din cauza lipsei de colagen. Aşa se face că, potrivit unor surse din apropierea vedetei, aceasta a renunţat de ceva timp la epilat, după ce a observant că ceara încinsă îi smulge fâşii din epiderma sensibilizată.

Iar explicaţia vine de la specialistul în nutriţie Lygia Alexandrescu: “O dietă vegetariană e adoptată de obicei pentru a preveni o serie de boli, însă ea poate influenţa sinteza de colagen din organism. Sa observat clinic faptul că modificările metabolice, împreună cu scăderea sintezei de colagen, conduc la creşterea vitezei proceselor de îmbătrânire. Există dovezi clinice suplimentare (apariţia manifestărilor cutanate) care evidenţiază tulburări de colagen rezultate în urma unei diete sărace în proteine de calitate superioară”.

În aceste condiţii, Anca trebuie să găsească alternative la epilatul tradiţional, care, după cum se vede… îi dăunează.
Vica Blochina nu se spală pe dinţi

Dacă Anca a fost forţată să renunţe la ceară, Vica Blochina, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, a optat singură pentru o alternativă la îngrijirea dinţilor. Blonda e de părere că florul care se foloseşte în pasta de dinţi din comerţ are un efect minim în prevenirea cariilor dentare şi modifică funcţiile sistemului endocrin, mai ales ale tiroidei.

Vedeta mărturiseşte că nu a folosit niciodată pastă de dinţi sau periuţă. Vica îşi spală dinţii cu degetul, iar pe post de pastă utilizează două preparate care au ţinut-o departe de scaunul stomatologic timp de mai bine de 15 ani: “Am două reţete uşor de preparat acasă. Prima este compusă din două linguriţe de piatră alaun, mărunţită în râşniţa de cafea, două linguriţe de sare foarte fină de Himalaya (roz) şi două linguriţe de bicarbonat. Iar o altă reţetă este din jumătate de linguriţă de praf de curcuma (şofranul indian), tumeric – nu vă speriaţi, nu vă va îngălbeni dinţii – şi cinci picături de ulei de camfor (puteţi combina ulei de mentă cu 2-3 picături de ulei de scorţişoară). Totul se amestecă într-un recipient sterilizat şi închis la culoare. Ajunge cam pentru 10 zile”.