anca-sigartau-a-intrat-la-mamaia-18320471Viata bate teatrul! Doua nume mari ale scenei romanesti sunt amestecate intr-o afacere care miroase urat. Este vorba de Anca Sigartau si Maia Morgenstern, iar la mijloc sunt bani multi.

Teatrul din Bacau, Bacovia, a gazduit in luna august Festivalul Theaterstock. S-au cheltuit 400.000 de euro, din care conducerea institutiei publice  a ales sa vireze jumatate, 200.000 de euro, printr-un cont al unui ong nou infiintat. Dragos Pandele, reprezentant al asociatiei, afirma ca teatru nu are voie sa detina conturi in euro.

Situatia legala a managerului Teatrului Bacovia, Anca Sigartau, este complicata, pentru ca ea poate fi acuzata de conflict de interese de natura penala.  In 2015, Anca Sigaratau juca pe scena Capitalei, pentru ca mai tarziu, cu oarecare nereguli si sprijin din partea Maiei Morgenstern, sustin unele zvonuri, sa ajunga managerul teatrului din Bacau. Generozitatea Ancai Sigartau a facut ca mai multe teatre din Bucuresti sa fie invitate la eveniment, in special acelea in care actrita avea roluri distribuite in spectacole. Roluri platite, fireste.

In data de 8 august 2015, la mijlocul festivalului Theaterstock, Ziarul de Bacău a solicitat un punct de vedere de la Agentia Natională de Integritate (ANI), referitor la faptul ca o parte din banii publici gestionati de Anca Sigartau ar putea ajunge, prin intermediul altor entitati (teatre, trupe samd), si in buzunarele… actritei Anca Sigartau. Adica managerul Anca Sigartau o plateste pe actrita Anca Sigartau.

Cei de la ANI au spus ca nu e treaba lor, ci acest caz tine de Parchet, insa au precizat ca “daca doamna Anca Sigartau este remunerata tot de ea, se constituie infractiune!”