Anca Dragu
Featured, Politic

Anca Dragu speră ca dialogul partide sindicate-patronate să fie unul real şi de succes

Preşedinta Senatului Anca Dragu a transmis un mesaj video, joi la cel de-al 12-lea Congres al Confederaţiei Blocul Naţional Sindical (BNS), şi a afirmat că dialogul tripartit între sindicate, patronate şi autorităţile statului nu trebuie să fie doar un exerciţiu de imagine, ci este un element cheie pentru menţinerea consensului.

„Vă felicit pentru activitatea pe care o desfăşuraţi de 30 de ani în beneficiul salariaţilor. Ca să trecem cu bine această perioadă şi să protejăm cea mai importantă resursă – resursa umană, e nevoie să colaborăm şi să identificăm împreună soluţii, atât pentru atingerea obiectivelor dumneavoastră, cât şi pentru punerea în aplicare a programului de guvernare care propune un nou model de dezvoltare”, a declarat Anca Dragu, în mesajul video.

Preşedinta Senatului Anca Dragu a adăugat că acest dialog tripartit este un element cheie, vital pentru a avea o economie sănătoasă.

„Foarte important de subliniat, este punctul meu de vedere, este faptul că dialogul tripartit între sindicate, patronate şi autorităţile statului nu trebuie să fie unul formal, doar un exerciţiu de imagine sau de respectare a legislaţiei care prevede conlucrarea. De ce? Pentru că acest dialog este vital pentru o economie sănătoasă, fiind un element cheie pentru menţinerea consensului şi pentru rezolvarea problemelor din societate”, a completat preşedinta Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat joi la Congresul BNS. A fost prezent acolo şi liderul PSD Marcel Ciolacu.