Președintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit, marți, despre propunerea USR PLUS pentru funcția de premier, după ce Guvernul Cițu a căzut, în urmă votului pe moțiunea de cenzură depusă de PSD. Aceasta susține că USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea.

,,Noi susținem că această coaliție USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea. Dar, știți bine că noi considerăm că nu putem continuă această coaliție cu Florin Cîțu, care s-a dovedit a fi un partener neserios. Dacian Cioloș ar fi propunerea noastră. Asta dacă, cumva, Partidul Național Liberal consideră că nu dumnealor trebuie să dea premierul.

Anca Dragu susține că este convinsă că sunt mulți liberali valoroși care ar putea lua funcția de prim-ministru în această perioadă foarte grea. Avem nevoie de un premier serios, care să știe să conducă o coaliție, atenție. Premierul Cîțu a adus țara în această criză politică, prin comportamentul iresponsabil pe care l-a avut în aceste luni. Nu a promovat reformele în programul de guvernarea. Apoi este încălcarea de două ori a protocolului de coaliție. Au fost doi miniștri de la USR PLUS dați afară de premier, peste noapte, fără nicio analiză sau discuție.

Dacă ne uităm în Uniunea Europeană, din 27 de state membre, 23 de state au coaliții la guvernare. Trebuie și noi să învățăm să funcționăm într-o coaliție”, a precizat Anca Dragu, la un post TV.