Anca Dragu – președintele Senatului a depus, vineri, în Parlament, o iniţiativă legislativă prin care sunt introduse criterii clare pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, precum şi un mecanism transparent de alocare.

„Din 2014, am observat cum Fondul de rezervă al Guvernului a devenit un instrument politic prin care premierul alocă bani în mod discreţionar către administraţia locală. În ultimii 7 ani, sumele distribuite către administraţia locală din Fondul de rezervă au crescut constant, însumând miliarde de lei risipiţi fără a fi folosiţi pentru urgenţe naţionale, fără să ştim unde s-au dus aceşti bani.

Banii publici trebuie să fie distribuiţi în funcţie de criterii clare şi transparente, în mod responsabil. Anca Dragu spune clar că un premier nu poate folosi banul public pentru a-şi cumpăra susţinere politică. De aceea, am depus această iniţiativă legislativă care elimină posibilitatea folosirii discreţionare a Fondului de rezervă. USR PLUS este în Parlament pentru a proteja banul public şi pentru a impune transparenţă în administraţia publică. Scurgerea banilor publici trebuie să înceteze”, a declarat, preşedintele Senatului.