Ana Baniciu
Showbiz

Ana Baniciu, clipe de groază în Tel-Aviv: „Până ne-am îmbrăcat, au explodat câteva bombe”

Ana Baniciu a vorbit despre momentele teribile pe care le-a trăit in Tel-Aviv. Împreună cu prietena ei, Raluk, artista urma să participe la un concert susținut de Bruno Mars.

Ana Baniciu a vorbit despre războiul din Israel

Cele doua artiste au fost surprinse de războiul din Israel. Ana Baniciu și Raluk urmau să participe la un concert susținut de Bruno Mars, însă din motive cât se poate de evidente concertul a fost anulat.

Dacă la început nu au realizat gravitatea situației, în momentul în care alarmele a început să răsune, artistele și-au dat seama că se află în mijlocul războiului din Israel. Cele două artiste au încercat să părăsească cât mai repede zona de conflict.

Din fericire pentru românii surprinși îm mijlocul luptelor, operatorul aerian Tarom a suplimentat zborurile pe linia Tel Aviv-București, spre deosebire de alte companii aeriene care și-au anulat zborurile. La scurt timp după ce au început să sune sirenele, cele două artiste au coborât în buncăr, unde, spre uimirea lor oamenii care se aflau deja acolo erau liniștiți, iar unii chiar zâmbeau.

Ana Baniciu

„Până am reușit să ne îmbrăcăm, au explodat în aer câteva bombe”

„Noi ne-am trezit în urma sirenelor care sunau. Norocul nostru a fost că în locul unde eram cazați, era și un cetățean israelian care ne-a calmat și ne-a spus că lucrurile astea se întâmplă odată la ceva vreme în țara lor și că trebuie să ne calmăm.

Până am reușit să ne îmbrăcăm, au explodat în aer câteva bombe. Le-am auzit, fiind la ultimul etaj al unui bloc, și atunci ne-am dat seama că treaba e serioasă.

Am coborât în buncăr. În primă instanță, oamenii din buncăr erau foarte liniștiți cumva. Zâmbeau, ne-au spus bună dimineața. Și-au dat seama că suntem cetățeni străini. Toată lumea își cerea scuze pentru că trăim asta la ei în țară.

Noi am stat într-o zonă centrală din Tel Aviv, iar după treaba asta, ne-am hotărât să ieșim și să mergem să luăm ceva de mâncare.

Noi nu realizăm, de aici, din casele noastre, ce înseamnă război cu adevărat. Războiul este cu mult mai mult decât vedem, este ceva crunt. Oamenii sunt înmărmuriți. Suntem încă în stare de șoc. Nu cred că realizăm”, a spus Ana Baniciu, laAntena 3 CNN.

Peste 5.000 de rachete au fost trase asupra Israelului

Citește și  Israelul intensifică raidurile în Faşia Gaza şi combate revoltele interne

Reamintim că Israel a fost ținta a peste 5.000 de rachete lovite de gruparea teroristă Hamas. Din păcate,militanții au luat ostatici copii și femei. Teroriștii au pătruns din Fășia Gaza și s-au infiltrat în mai multe localități din Țara Sfântă. Au ucis fără scrupule orice persoană care le-a ieșit în cale.

În aceste condiții autoritățile din Israel au suspendat livrarea apei potabile și a energie electrice către Gaza. Totodată, au inițiat un amplu atac asupra luptătorilor Hamas din Gaza. Soldații israelileni au eliminat peste 500 de posibile locații folosite de gruparea teroristă.

blank