Actualitate, Featured

Americanii, mirați de bogățiile lui Ion Țiriac

Ion Țiriac (80 de ani) le-a atras atenția americanilor, în contextul schimbărilor survenite în topul Forbes al milionarilor planetei. Până de curând cel mai bogat fost sportiv din lume, omul de afaceri a fost detronat de Michael Jordan (57 de ani).

”Surprinși să-i vedeți numele atât de sus?”
Publicația americană Sports Casting subliniază că averea fostului tenismen român se ridică la 1,2 miliarde de dolari și trece în revistă realizările pe care Țiriac le-a avut de-a lungul anilor.

”Surprinși să-i vedeți numele atât de sus pe listă? Nu sunteți singurii. Ion Țiriac nu are un nume răsunător, dar succesul său ca om de afaceri după retragerea din sport l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni de sport din lume.

De fapt, a fost cel mai bogat om de sport din lume până anul acesta, când Michael Jordan l-a depășit”, scriu americanii.

Aceștia îi prezintă drumul în sport, după care se concentrează strict pe modul în care Ion Țiriac a făcut averea uriașă pe care o are astăzi.

Presa din SUA, despre afacerile lui Țiriac și pasiunea sa pentru mașini

”În 1990, a fondat o bancă în România, apoi a împrumutat succesul acesteia și în alte afaceri, inclusiv un imperiu imobiliar.

Astăzi, el deține mai multe reprezentanțe auto, afaceri în retail, ba chiar și o companie americană”, se miră jurnaliștii din State.

Totodată, americanii menționează că fostul sportiv este un pasionat de mașini de lux, pe care cheltuie mulți bani, având peste 400 de autoturisme, de la Ferrari până la Jaguar și Mercedes.

Ion Țiriac a făcut primul miliard de dolari în 2007. De atunci, averea sa a tot crescut, suferind însă pierderi în ultimii doi ani.

Din aprilie 2020, averea lui Michael Jordan a ajuns la 2,2 miliarde de dolari, fostul baschetbalist devenind astfel cel mai bogat ex-sportiv al planetei.