republicanii
International

Americanii își decid viitorul. De câte voturi au nevoie republicanii pentru a prelua controlul Camerei Reprezentanților

Au început alegerile intermediare din SUA de marți, 8 noiembrie. Rezultatul acestora ar putea schimba viitorul americanilor dacă republicanii ar ajunge la conducerea Camerei Reprezentanților.

Ambele partide, republicanii și democrati, au nevoie pentru a controla Camera Reprezentanților din SUA, una dintre cele două camere ale Congresului, să câștige 218 din cele 435 de locuri. Este important de precizat că la începutul alegerilor din SUA, democrații au un avantaj de 220-212 în Cameră. Totuși, sunt trei locuri vacante, două democrate și unul republican.

Acest lucru înseamnă că republicanii au nevoie de un câștig de cinci locuri pentru a prelua controlul Camerei Reprezentanților. Acesta este numărul minim de locuri pe care un partid aflat în afara puterii a trebuit să le câștige pentru a schimba Camera din 1932 încoace.

Când au început alegerile din SUA

Secțiile de votare la alegerile intermediare din SUA s-au deschis marți, 8 noiembrie. Americanii sunt așteptați să aleagă toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților și o treime din Senat. De asemenea, ei vor alege și mandatele locale care sunt importante în ceea ce privește perspectiva alegerilor prezidențiale de peste doi ani.

Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii este camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite. Împreună cu Senatul, camera superioară a aceluiași corp legislativ, alcătuiesc Congresul Statelor Unite ale Americii. Camera este specifică structurilor parlamentare din lumea anglo-saxonă. Echivalentul ei european este Camera deputaților.

Miza alegerilor din SUA

Alegerile din mijlocul mandatului sunt considerate un referendum pentru președintele în exercițiu. Doar aproximativ 40% dintre americani aprobă administrația Joe Biden. În acest context, mulți oameni consideră că țara lor este pe un drum greșit în prezent. În ciuda faptului că democrații au reușit să-și mai revină în sondaje, o victorie a republicanilor ar putea îngheța administrația Biden în următorii doi ani.

În același timp, dacă republicanii ar prelua conducerea Camerei ar putea duce, în cele din urmă, la alegerea unui alt candidat la prezidențialele din 2024. „Dacă pierdem Camera și Senatul, vor fi doi ani îngrozitori, a spus Biden săptămâna trecută”, notează Skynews.

blank