Actualitate, Stiri

Americanii, fascinaţi de o cascadă din România, unică în Europa

„E un loc magic, desprins din basme”

cascada

Dacă anul trecut site-ul The World Geography declara cascada Bigăr din Caraş Severin drept cea mai frumoasă din lume, acum Huffington Post spune despre aceasta că este „un loc desprins din basme”.

„Cateodata vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme… E un loc magic”, noteaza publicatia americana Huffington Post. Autorul materialului compara caderea de apa din Caras Severin cu o scena din filmul Disney, “Mica Sirena”.

Stanca acoperita cu muschi alaturi de izvorul subteran creeaza un colt de natura de o frumusete unica. Este usor de inteles de ce acest loc situat in Muntii Aninei, in vestul Romaniei, este nu doar unul dintre cele mai frumoase locuri din tara, ci si din lume, spun americanii, scrie huffingtonpost.com.

Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

Cascada Bigăr este locul prin care trece Paralela 45 de grade latitudine nordică şi tot de aici porneşte minunatul palat de cleştar al „Prinţesei gheţurilor”. Perdele imense de ţurţuri de gheaţă au transformat stâncile din jurul cascadei într-un adevărat palat de cleştar iarna aceasta.

Ce se mai vede acum în apropierea cascadei, sunt rămășițele unui vechi han construit acolo de fostul OJT comunist, dar eficient, prin anul 1980.

 

blank