Americanii cu venituri mici vor primi 2000 de doalri
Featured, International

Americanii cu venituri mici vor primi 2000 de doalri, potrivit unei legi adoptată de Camera Reprezentanților

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat luni un proiect de lege pentru creşterea ajutoarelor sociale primite de americanii cu venituri de sub 75.000 de dolari anual. Astfel, aceștia vor primi lunar 2000 de dolari, în loc de 600, scrie Mediafax.

Americanii cu venituri mici vor primi câte 2000 de doalr printrun proiect de lege care a trecut după ce 275 de membri ai Camera Reprezentanților au votat pentru şi 134 împotrivă.

Legea urmează să fie votată în Senat, acolo unde situaţia este destul de incertă şi nu se ştie deocamdată dacă vor fi două trei din voturi pentru adoptarea proiectului.

Donald Trump a cerut săptămâna trecută Congresului să mărească stimulentele financiare la 2.000 de dolari, ameninţând că nu va semna pachetul de ajutor economic COVID-19 care prevedea un ajutor de 600 de dolari. Dar duminică seara, preşedintele a cedat presiunilor şi a semnat legea.

Deşi propunerea a venit din partea preşedintelui Trump, la votul de luni majoritatea democraţilor au votat în favoarea măririi, în timp ce voturile împotrivă au venit de la republicani.


blank