Americanii acuză China după închiderea consulatului de la Houston. Noi dezvăluiri de la Washington arată că procurorii federali încearcă să dea de urma unui cercetătoare chineze care a intrat ilegal pe teritoriul SUA după ce a mințit în ceea ce privește legăturile ei cu armata chineză.

Tensiunile diplomatice Americanii acuză China că ține ascunsă în Consolatul  din San Francisco o femeie care este spioancă , relatează CNN.

Procurorii federali americani acuză că Tang Juan, cercetătoare din domeniul biologiei, a mințit în ce privește legăturile ei cu armata chineză pentru a putea pătrunde pe teritoriu american. De atunci, ar fi încercat să scape de arest ascunzându-se la în clădirea consulatului Chinei din San Francisco.

Conform documentelor oficiale, Tang a fost acuzată în data de 26 iunie de fraudarea vizei pentru intrarea pe teritoriul american. Procurorii spun că Tang a ascuns legăturile sale cu armata chineză în aplicația ei pentru a obține viza, dar investigatorii au descoperit fotografii cu ea în uniformă militară chineză. Ea ar fi fost angajată ca cercetătoare la o universitate militară medicală, de asemenea, conform acelorași surse.

În timpul unui interviu cu agenți FBI în data de 20 iunie, Tang a negat că a făcut parte din armata chineză și a susținut că nu cunoștea ce reprezentau însemnele de pe uniforma sa. Procurorii spun că au găsit, ulterior, noi dovezi care atestă legăturile dintre cercetătoare și armata Chinei.