Stiri

AMERICANI PROSTI!

soldati_americani_30137900

S-a intors smecheria impotriva lor! SUA au antrenat 70 de rebeli sirieni pentru a lupta la sol împotriva ISIS. Doar că, potrivit unor informaţii publicate de presa internaţională, luptătorii Diviziei 30 s-ar predat grupului terorist Jabhat al-Nusra, aripa siriană a al-Qaeda.

Divizia era primul contingent de rebeli care au absolvit programul de antrenament organizat de SUA în Turcia. Programul de 500 de milioane de dolari are ca scop antrenarea a 5400 de rebeli capabili să lupte cu ISIS.

Un membru al al-Nusra, Abu Fahd al-Tunisi, a anunţat pe Twitter că rebelii antrenaţi de SUA au dezertat. „O palmă puternică pentru America… noul grup din Divizia 30 care a intrat ieri în Siria a predat toate armele către Jabhat al-Nusra”.

Abu Fahd al-Tunisi a mai susţinut că liderul Diviziei 30, Anas Obaid, a explicat teroriştilor că i-au păcălit pe americani pentru că aveau nevoie de arme. „A promis că va emite o declaraţie de repudiere a Diviziei 30, a coaliţiei şi a celor care l-au antrenat”, a mai scris membrul al-Nusra pe Twitter.

blank