International, Stiri

America schimba bancnota de 100 de dolari

Statul american reuseste, cu o intarziere de 2 ani, sa schimbe designul bancnotei de 100 de dolari

America schimba bancnota de 100 de dolariReprezentantii Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii, au anuntat miercuri ca urmeaza sa intre in circulatie noile bancnote de 100 de dolari. Acestia aveau un proiect de a schimba bancota inca de acum doi ani, dar au depasit termenul.

Initiativa vine ca urmare a prevenirii fraudei. Au fost atasate bancnotei noi indici de securitate, fiind eliminate alte puncte cheie si de referinta care se regaseau pe bancnota. Au fost introduse elemente 3-D pe noua suta de dolari, bande de securitate. un alt tip de cerneala, si a fost scos celebrul clopot al libertatii ( Liberty Bell ).

Bancnota de 100 de dolari trebuia sa intre in circulatie inca din februarie 2011, dar in decembrie 2010 s-a dat un anunt prin care se mentiona intarzierea. Au mai fost regandite si a mai fost schimbat designul bancnotelor de 50, 10 ,5, si cea de 20 de dolari. Intregul proces a inceput inca din anul 2003 si singura bancnota care nu o sa se modifice o sa fie bancota de 1 dolar. .

blank