International, Stiri

America sare in aer din nou

Explozie la o fabrica din Texas cu zeci de morti

Explozie la o fabrica din Texas cu zeci de mortiLa putine zile dupa atentatele cu bomba din Boston, o noua explozie zguduie Statele Unite. Este vorba de o explozie care s-a produs in noaptea de miercuri spre joi la o fabrica de ingrasaminte din orasul West din Texas. Conform unui post local de televiziune, explozia s-a soldat cu 60-70 de morti si sute de raniti .

“A fost de parca ar fi explodat o bomba nucleara”, a declarat televiziunilor americane Tommy Muska, primarul orasului West din Texas. “Un nor mare sub forma de ciuperca. Multe persoane au fost ranite. Multe persoane nu vor fi aici maine”, a adaugat el. La randul sau, directorul serviciilor de urgenta din West, a declarat ca pompierii se tem ca 60 sau 70 de persoane au murit si ca cel putin 100 sunt ranite.

“Este intr-adevar un numar dur, am aceasta cifra de la pompieri, inca nu stim”, a declarat medicul. “Avem doi membri ai personalului de urgenta morti cu siguranta si ar putea sa mai fie trei pompieri morti. Explozia a fost atat de puternica incat a provocat incendii in cladirile invecinate”, a adaugat el. Mai mult decat atat, intre 75 si 100 de locuinte si birouri au fost complet distruse in jurul fabricii de ingrasaminte din orasul West, in urma exploziei produse miercuri noaptea. Fabrica este vizata insa de un alt pericol. “Am auzit ca exista un container cu ingrasaminte intact la fabrica si ca se fac evacuari pentru a fi siguri ca toata lumea iese din zona in siguranta, in caz ca se produce o alta explozie”, a declarat un purtator de cuvant al senatorului de Texas. Cauzele exploziei nu sunt cunoscute inca, in timp ce zece cladiri din orasul West sunt afectate de incendii, inclusiv o scoala din apropierea fabricii. Orasul West are o populatie de aproximativ 2.800 de locuitori.