Amenințare
Actualitate

Amenințare cu bombă la mai multe instituții publice din Capitală

În aceste momente o amenințare cu bombă a fost înregistrată în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), precum și la Muzeul Național de Istorie.

Deși din primele informații a reieșit că autoritățile nu au ajuns decât mai târziu la fața locului, toate persoanele din cele două instituții au fost evacuate pentru a reduce orice pericol.

În ceea ce privește intervenția, se pune în discuție dacă va fi mobilizată echipa specializată de intervenție a Serviciului Român de Informații (SRI) sau dacă va fi implicată echipa similară din cadrul Poliției Capitalei.

Amenințarecu bombă la Muzeul Național de Istorie din Capitală

Amenințare

În acest momente o amenințare cu bombă a fost dată prin e-mail și la Muzeul Național de Istorie. Reprezentanții muzeului au sunat la 112 pentru a reclama tot ceea ce s-a întâmplat și s-au autoevacuat.

Specialiștii trebuie să verifice fiecare încăpere din cele două clădiri, iar la fața locului au fost aduși și câini speciali. Dacă nu se confirmă alertele, polițiștii trebuie să îi caute pe cei care au trimis mesajul și să îi sancționeze.

Amenda pentru astfel de alerte se poate ridica la 5.000 de lei.

Circulația pe Calea Victoriei a fost restricționată până la terminarea verificărilor. Tot astăzi, o altă alertă cu bombă a fost dată la Curtea de Apel București. Cu toate astea, pirotehniștii de la fața locului au anunțat că alarma a fost una falsă.

Alertă la sediul Curții de Apel

Astfel de alerte sunt date din ce în ce mai des la cele mai importante instituții publice din București. În luna aprilie a acestui an, Poliția Capitalei a fost sesizată că un dispozitiv exploziv a fost amplasat la sediul Curții de Apel.

În final, alerta s-a dovedit a fi falsă. „Activitatea de verificare s-a încheiat. Nu se confirmă aspectele sesizate”, a anunțat atunci Poliția Capitalei. La sediul instituției s-au deplasat atunci polițiștii din cadrul secției antitero pentru a lua primele măsuri. De asemenea, au fost prezenți și specialiști pirotehnihști pentru a efectua verificările

blank