Featured, Politic

Ambasada Suediei îşi bate joc de Liviu Dragnea. Povestea unui asasinat celebru

Ambasada Suediei la București a publicat, pe pagina sa de Facebook, episodul istoric al asasinării regelui suedez Gustav al III-lea la un bal mascat, în 1792. Mesajul a fost postat la scurt timp după ce Liviu Dragnea a povestit la Antena 3 că patru indivizi străini ar fi încercat să îl omoare.

„Cinci conspiratori şi o tentativă de asasinare la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 la un bal mascat organizat la Opera Regală din Stockholm de către regele suedez Gustav al III-lea. La scurt timp după ce şi-a făcut apariţia la eveniment, regele suedez a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat. Gustav al III-lea a murit câteva zile mai târziu, din cauza rănilor provocate”, se arată pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Administratorii paginii de Facebook au intrat în dialog şi cu persoanele care au comentat. Întrebaţi dacă asasinii Regelui Gustav al III-lea au fost plătiţi de Soros, aceştia au răspuns: „Nu există niciun indiciu în cărţile de istorie că o persoană cu un asemenea nume a finanţat tentativa de asasinat. Totuşi, au fost mulţi membri ai aristocraţiei care au fost de partea conspiraţiei, în mare parte pentru că au considerat josnic acordrul de pace al Regelui Gustav III cu ruşii, după războiul ruso-suedez din 1788-1790.”

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marți, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume. „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD spune că știe cine e în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele. „Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândește la mine”, a mai spus Dragnea.

blank

blank

blank