International

AMAAQ: AVIATIA FRANCEZA A BOMBARDAT DEGEABA!

bombardamentPotrivit Ministerului francez al Apărării, aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă, un centru de recrutare, un depozit de muniţie şi o tabără teroristă de antrenament.

Aripa mediativă a grupării SI, Amaaq, a afirmat însă că obiectivele distruse de aviaţia franceză fuseseră abandonate anterior şi că nicio persoană nu a fost ucisă în aceste raiduri.

Organizaţia de activişti Raqqa Este Masacrată în Tăcere a spus de asemenea că oraşul părea să fie pregătit de un atac încă înaintea raidurilor franceze. Luptătorii grupării SI se aşteptau la bombardamente în urma atentatelor de vineri seara de la Paris, revendicate de organizaţia jihadistă, şi au evacuat principalele obiective, inclusiv sediul lor general, a declarat un activist.

Străzile erau pustii, pieţele erau mai puţin aglomerate decât de obicei, iar şeicii anunţaseră în moschei că se aşteaptă ca oraşul să fie bombardat, potrivit activiştilor de la Raqqa Este Masacrată în Tăcere.

Raidurile aeriene au vizat mai multe obiective ale grupării SI, inclusiv stadionul din oraş, folosit de jihadişti atât ca sediu, cât şi ca închisoare, au menţionat activiştii, adăugând că deocamdată nu s-au raportat victime civile.