Melitopol
International

„Am parjolit barlogul invadatorilor”. Partizanii din Melitopol au incendiat un lăcaș în care se ascundeau militarii ruși

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a anuntat ca fortele de rezistenta din satul Voznesenka, din regiunea Zaporojie, au incendiat o biserica in care erau stationate trupe rusesti.

„Chiar si in cea de-a noua luna de ocupatie, rezistenta locuitorilor din Melitopol este atat de puternica incat rusii se sufoca literalmente de ea.

Astazi, in jurul orei 14:00, in satul Voznesenka, raionul Melitopol, a fost parjolit barlogul invadatorilor.

In cele mai bune traditii ale ruscistilor, acestia si-au plasat cartierul general intr-una dintre bisericile capturate”, a anuntat primarul pe Telegram.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a efectuat marti o inspectie a postului unificat de comanda al trupelor ruse care lupta in Ucraina si a ascultat un raport despre situatia operationala de pe front, prezentat de comandantul acestor forte, generalul Serghei Surovikin, informeaza EFE.

Ministerul rus al Apararii a transmis intr-un scurt comunicat despre vizita lui Soigu, care este de asemenea general de armata.

In afara de situatia de pe linia frontului, Soigu a fost informat despre aprovizionarea celor mobilizati, dupa numeroase reclamatii cu privire la conditiile proaste de cazare, lipsa hranei calde si a lemnului de foc pentru incalzire, instruirile de tragere deficitare si dotarea cu arme invechite.

Potrivit presedintelui rus Vladimir Putin, aproximativ 50.000 din cei 318.000 de mobilizati sunt in prezent in misiuni de lupta, in timp ce restul se afla in diferite faze de pregatire.

In aprilie, presa occidentala a relatat ca Kremlinul l-a numit pe generalul Aleksandr Dvornikov, cu experienta anterioara in Siria, ca prima veriga in lantul de comanda pentru a conduce campania de razboi in Ucraina.

Numirea lui Surovikin, ‘erou al Rusiei’ pentru participarea la razboiul din Siria si care a fost implicat in conflictul armat din Tadjikistan si in al doilea razboi cecen, a fost bine primita de criticii comandamentului militar responsabil pentru operatiunea de razboi din Ucraina, cum ar fi liderul cecen Ramzan Kadirov si fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Fortele ucrainene au recucerit aproape 2.000 de kilometri patrati in cadrul contraofensivei lor din sudul tarii, in timp ce in est au eliberat cel putin noua orase in regiunea Lugansk, potrivit surselor din Kiev, noteaza EFE.

In prezent, Rusia inregistreaza doar progrese foarte lente in regiunea Donetk, unde au loc cele mai aprige lupte in zona orasului Bahmut.

blank