În primul meci din istorie între două jucătoare din circuitul WTA care formează un cuplu, Alison Van Uytvanck (65 WTA) a învins-o pe Greet Minnen (123 WTA). Cele două s-au îmbrăţişat la final şi chiar s-au sărutat.

În primul tur de la Karlsruhe am avut parte de un meci “în familie”. A câștigat Van Uytvanck în 3 seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1, după o partidă extrem de echilibrată şi palpitantă.

Dar, ceea ce a atras atenţia tuturor, a fost ce s-a întâmplat la final. Favorita numărul doi şi-a consolat partenera pentru înfrângere: a luat-o în braţe, ţinând-o aşa preţ de câteva secunde, apoi a sărutat-o. Imaginile au fost preluate de siteurile de sport din toată lumea datorită ineditului situaţiei.

În turul următor, Van Uytvanck o va întâlni pe Paar, cea care în prima rundă de la Karlsruhe a trecut de Jaqueline Adina Cristian.

Van Uytvanck a recunoscut anul trecut că e lesbiană
Alison Van Uytvanck a recunoscut, la începutul lui 2018, că este lesbiană și că are o relație cu Greet Minnen (21 de ani), de asemenea jucătoare de tenis.

“Am decis să nu mai ținem acest lucru doar pentru noi. Sunt fericită oricum, nu contează că partenerul meu e o femeie sau un bărbat. Nu vreau să mă gândesc că ar trebui să fiu rușinată. Nu sunt bolnavă. Mă gândesc că a fost bine că am spus că sunt lesbiană”, a explicat Alison Van Uytvanck anul trecut.