Alina Gorghiu și-a dat arama pe față. Senatorul PNL Alina Gorghiu, culmea, jurist de profesie, susține că parlamentarii pot vota fără nici o problemă articole de lege vădit neconstituționale pe motiv că astfel de „artificii” sunt posibile din când în când în politică.

”Constituția spune un lucru, colegii mei au făcut un amendament. Să știți că din când e permis în politică să mai faci și artificii astfel încât măsurile adecvate unei situații de urgență să poată fi puse în aplicare pentru că dacă există această sincopă de care PSD-ul a tot menționat-o și anume aceea de trei zile până la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să existe și o soluție tehnică de rezolvare a ei. (…) Nu văd de ce poate afecta… ba dimpotrivă… poate beneficia toată lumea”, a spus Gorghiu la Antena 3.

Declarația ciudată a liberalei a fost amendată de președintele ALDE Giurgiu. Îngtr-o postare făcută pe pagina de socializare, sub titlul „Gândire de jurist «liberal», de fost președinte al noului PNL!“, Constantin Basangiac scrie

„După logica dnei Alina Gorghiu, dacă PNL vrea să facă niște „artificii” politice, atunci se poate încălca și Constituția! Oamenii ăștia ne guvernează… Și se mai miră de ce Curtea Constituțională le dă decizii de neconstituționalitate la toate inepțiile lor.

Dacă nici legea fundamentală nu o mai respectă PNL-iștii, asta ce înseamnă? Că ne îndreptăm spre dictatură? Spre un regim autoritar în mâinile gloriosului Werner?”