Actualitate, Featured

Alina Gorghiu nevoită să se întoarcă de urgență în țară

Alina Gorghiu se află la Paris, la audierea judecătorilor CEDO dar este nevoită să se întoarcă de urgență în țară, după demisia lui Vasile Blaga de la șefia PNL.

Vasile Blaga a anunţat că în urma acuzaţiilor care i s-au adus îşi depune demisia din funcția de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

“În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectarii Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, se arata într-un comunicat de presă al PNL, semnat de Vasile Blaga.

Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar și este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.