Actualitate, Featured

Alina Gorghiu face o declarație șocantă. Ce se va întâmpla în 2020 cu venitul minim

Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal a făcut o declarație incredibilă la Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă. Conform liderului PNL, în 2020, românii ar putea primi un salariu mediu apoape dublu.

Gorghiu susţine că salariul mediu pe economie ar putea ajunge, în 2020, la aproximativ 4.300 de lei, conform unor calcule ale economiștilor PNL. Aceștia au ajuns la concluzia că un astfel de nivel de salarizare este posibil pe fondul unei creşteri economice de 4 – 5% în fiecare an.

„Vrem salarii pentru toată lumea mărite cu 30-40 de procente până în 2020. Asta este strategia liberală, pe o creştere economică gândită, cugetată, echilibrată, de 4-5 procente în fiecare care an. Oameni buni, salariul mediu pe economie în 2020, pe calculele economiştilor liberali, va ajunge la 4.238 de lei. Nu-i puţin, nu-i mult, dar România va merge înainte doar pe o guvernare care ştie să îşi chivernisească bugetul, care ştie să aloce fonduri când, unde, care ştie să arate respect pentru cetăţeni”, a afirmat Gorghiu.

În anul 2016, valoarea salariului mediu pe economie este de 2.681 de lei.