Alina Gorghiu, despre declarațiile lui Ciolacu: Am văzut și un soi de notă disperată. E un PSD care simte nevoia să fie băgat în seamă!
Featured, Politic

Alina Gorghiu, despre declarațiile lui Ciolacu: Am văzut și un soi de notă disperată. E un PSD care simte nevoia să fie băgat în seamă!

Senatoarea PNL Alina Gorghiu este de părere că declarațiile lui Marcel Ciolacu referitoare la propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru al României (Flori Cîțu) au un „soi de notă disperată”.

Alina Gorghiu este de părere că PSD-ul simte nevoia să fie băgat în seamă, potrivit declarațiilor făcute de senatoare pentru B1 TV.

Alina Gorghiu: „E un PSD care simte nevoia să fie băgat în seamă”
„Am văzut declarațiile domnului Marcel Ciolacu. În afară de limbajul colorat, tipic pentru dânsul, doamna Firea și colegii din PSD, am văzut și un soi de notă disperată. E un PSD care simte nevoia să fie băgat în seamă. Sigur, ceea ce știe la fel de bine PSD, ca și Marcel Ciolacu, este faptul că, în acest moment, actorul constituțional decident cu privire la desemnarea premierului este președintele Klaus Iohannis. Luni vor fi consultări cu delegațiile partidelor politice, consultări de asemenea prevăzute în Constituție și în conformitate cu articolul 103 din Constituție, președintele Republicii are următoarele două variante: să desemneze, să dea mandat unui premier pentru partidul care a câștigat majoritatea absolută în Parlament, și dacă ne uităm pe rezultate constatăm că nu există o asemenea perspectivă, nu există un partid care să aibă majoritatea absolută în Parlament, sau dă acest mandat unui premier desemnat care să genereze acea majoritate în Parlament. Deja știți că această etapă este formalizată, în sensul în care liderii a trei partide au agreat, astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, să cristalizeze această majoritate parlamentară. Vorbim de Partidul Național Liberal, USR-PLUS și UDMR”, a susținut Alina Gorghiu.

De asemenea, aceasta s-a arătat convinsă că PSD ar fi avut critici indiferent de persoanele pe care PNL sau USR-PLUS le desemneau pentru funcția de premier.

„Avem nevoie rapid de o majoritate sănătoasă de dreapta”
„Este în firescul opoziției să aducă critici la premierul desemnat de PNL. Aș fi fost surprinsă să nu fie așa, m-ar fi deranjat profund dacă domnul Ciolacu lăuda premierul desemnat de PNL, deci, nu e nimic nelalocul lui. Ce îmi doresc este ca luni, după consultări, să avem o propunere de premier desemnat de președintele României, pentru că avem nevoie rapid de o majoritate sănătoasă de dreapta, formalizată, în Parlament, de un Guvern învestit până la finalul anului, sper eu, pentru că, dacă alegerile parlamentare au trecut, să știți că pandemia a rămas, îmbolnăvirile sunt în continuare, buget pe 2021 tot este necesar și ar trebui să fie prioritate zero pentru viitorul cabinet, reforme de implementat, slavă cerului, o să tot avem”, a mai susținut Alina Gorghiu.

Recent, Marcel Ciolacu a declarat că ministrul de Finanțe din Cabinetul Orban este „groparul economiei românești”.

„Groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost că este om de partid și că este obedient președintelui”, a declarat Ciolacu.

Liberalii îl propun pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru în timp ce social-democrații îl propun pe Alexandra Rafila.