Politic

Alina Gorghiu a anunțat pe cine vrea PNL premier după alegeri

Alina Gorghiu, copreședintele PNL a spulberat speranțele lui Cătălin Predoiu de a ajunge premier.

Alina Gorghiu a spus că și-ar dori ca, în toamnă, PNL să-l propună pentru funcția de premier tot pe Dacian Cioloș. „Nu am avut această discuție. Singura discuție a fost legată de prezența sa în rândurile PNL”, a spus Alina Gorghiu, arătând că răspunsul lui Cioloș a fost că „are un mandat în care nu e implicat politic și va rămâne așa până la finalul mandatului”.

Întrebată dacă Dacian Cioloș va fi premierul PNL din toamnă, Alina Gorghiu a răspuns: „Eu nu exclud nimic. Eu cred că în România, cel mai mare păcat pe care îl fac partidele politice este să nu urmărească politici publice predictibile. În momentul acesta, singurul lucru pe care trebuie să îl facă PNL e să aibe un proiect de guvernare.”

„E foarte mare diferenţă între ce îmi doresc eu şi ce o să se întâmple. Da, eu mi-aş dori ca un om ca Dacian Cioloş să fie propunerea noastră ca prim ministru. De la ce îmi doresc eu, la ce îşi doreşte Cioloş s-ar putea să fie o mare diferenţă însă atunci când am făcut declaraţia vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim ministru”, a mai precizat copreședintele PNL.