Sport, Stiri

Alin Petrache este noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Fostul preşedinte al Federaţiei de Box a concurat cu Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă

 alin_petrache

Noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este Alin Petrache, 38 de ani, care anterior a fost președinte al Federației Române de Rugby și vicepreședinte al forului olimpic. Contracandidații săi au fost Octavian Bellu și Elisabeta Lipă. Președintele a fost desemnat prin voturile celor 123 de membri care formează Adunarea Generală a comitetului. Alin Petrache a obținut 143 de voturi, Octavian Bellu 33, iar Elisabeta Lipă 21 de voturi (n.red. în funcție de importanța federațiilor, un singur membru COSR poate aloca până la 4 voturi).

Postul de președinte al COSR a devenit vacant după demisia lui Octavian Morariu care a deținut această funcție timp de 10 ani. El a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Octavian Morariu a fost ales, la 1 aprilie, în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale Comitetului Internaţional Olimpic. El a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013.

Alin Petrache a fost căpitanul naţionalei de rugby a României, iar între anii 2005 şi 2008 a fost secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Sportiv Român. Între 2009 şi 2012 a fost preşedintele Federaţiei Române de Rugby, iar din mai 2012 până în ianuarie 2013 a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Este deputat PSD în actuala legislatură.

El a fost susţinut în această competiție de reprezentanții noii generații a sportului românesc. Importanți președinți de federații și-au declarat deschis sprijinul pentru cel mai tânăr dintre cei trei candidați. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au fost alături de colegul de generație în cursa pentru președinția COSR. La anunțarea demisiei, Octavian Morariu și-a anunțat susținerea pentru Alin Petrache.

 

 


loading...