Alexei Navalnîi
International

Alexei Navalnîi, după ce a fost transferat la colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo: ”Călătoria în spațiu continuă, m-am mutat de la o navă la alta”

Considerată a fi un adevărat iad al torturii și al umilințelor la care sunt supuși deținuții, colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo a devenit noua ”casă” a disidentului rus Alexei Navalnîi.

”Călătoria în spațiu continuă – m-am mutat de la o navă la alta. Ei bine, adică salut tuturor din zona de regim strict. Ieri am fost transferat la IK-6 Melekhovo. Sunt în carantină, așa că nu am multe de spus”, spune Navalnîi.

Alexei Navalnîi învață, în închisoare, să devină… croitor

Disidentul rus anunță și că a reușit să convingă conducerea închisorii din care a fost transferat să primească de acasă 50 de cărți, iar pe unele dintre ele le-a luat cu el în noua închisoare.

În ceea ce privește viitorul său din postura de deținut, Alexei Navalnîi dezvăluie că are ”posibilitatea” de a învăța noi meserii – cursurile durând 3 luni -, două dintre ele fiind cea de croitor sau aceea în care trebuie să dezosese carcase de pasăre. Disidentul rus dă de înțeles, totodată, că va alege croitoria.

”În carantină se află un anunț cu o listă de profesii care pot fi obținute aici și durata pregătirii. Deci, poți deveni, ca și mine, croitor – această elită a clasei muncitoare – (…) în 3 luni. Și închipuiți-vă, cei care au ales profesia de «dezosat carcasă de pasăre» învață și ei 3 luni! Adică, în acest sens, sunt echivalați cu noi, croitorii. Ei bine, de ce ai nevoie pentru a studia acolo (n.red. – la dezosat carcase de pasăre) timp de 3 luni?!”, se întreabă Alexei Navalnîi, păstrându-și același ton ironic pe care îl folosește aproape de fiecare dată.

Mesajul lui Navalnîi la 46 de ani: ”Sunt unul dintre cei care primesc sprijin de la voi și îl simt”
Disidentul rus Alexei Navalnîi a împlinit 46 de ani pe 4 iunie, dar ”ziua festivă” s-a concretizat prin momente de reflecție și printr-un borcan ”festiv” cu mazăre.

Navalnîi, considerat cel mai de temut contestatar al lui Vladimir Putin, a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au sprijinit și îl spijină, de-a lungul timpului, în lupta sa cu Kremlinul.

”Astăzi am 46 de ani. Și mă descurc grozav. Ei bine, adică unele lucruri ar putea fi corectate – da. Dar este la fel pentru toată lumea. Și cel mai important, sunt foarte mulțumit. Am o familie iubită. Am colegi grozavi care continuă afacerea noastră comună (extremistă, ha ha).

Sunteți voi – milioane de oameni cinstiți care caută libertate pentru țara noastră și urează poporului nostru fericire și pace. Sunt unul dintre cei care primesc sprijin de la voi și îl simt (n.red. – sprijinul) în fiecare secundă”, scrie Alexei Navalnîi pe pagina sa de Instagram, la vârsta de 46 de ani.

blank