Alexandru Rafila
Politic

Alexandru Rafila, a vorbit despre legea vaccinării obligatorii

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a adus precizati  după declarațiile lui Ionuț Stroe pe tema certificatului verde, că cel mai important este ca o astfel de lege să fie introdusă într-un moment oportun. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, a pledat pentru adoptarea legii vaccinării, evidenţiind faptul că, în ultimii ani, în România, acoperirea vaccinală a înregistrat scăderi constante. Rafila a spus că legea este absolut necesară și că proiectul a stat prea mult în Parlament fără să existe o decizie finală.

Ionuț Stroe: Legea vaccinării obligatorii ar trebui votată

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, legea vaccinării obligatorii ar trebui „scoasă din sertare și să fie dezbătută”.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a spus Ionuț Stroe.

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a declarat Ionuț Stroe.

Liderii coaliţiei de guvernare PNL, PSD şi UDMR se reunesc luni seară, la ora 18.00, la biroul președintelui Senatului Florin Cîțu, în prima şedinţă de la învestirea Guvernului Ciucă.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a anunțat deja că, din punctul de vedere al liberalilor, introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă „reprezintă o prioritate”, dar Alexandru Rafila a replicat că „trebuie introdus într-un moment oportun”.