Liberalul Alexandru Kocsis Cristea a declarat, în emisiunea „Legile Puterii”, că singura variantă este ce a unui guvern politic, nu a unui tehnocrat. Acesta spune că un executiv politic poate deconta și succesul și insuccesul unei guvernări, pe când cel tehnocrat nu are nicio răspundere în fața românilor care au votat anumite formațiuni.

Alexandru Kocsis Cristea: Să vorbim de alageri anticipate, la nici un an de la alegerile generale, este cel puțin ciudat, chiar dacă aproape totate partidele și-o doresc. E nevoie de un guvern politic și să deconteze și eșecul și succesul unei guvernări. De aceea am fost investiți de populație, ca să guvernăm.

Nu să fugim și să scoatem niște specialiști care nu răspund în fața poporului și mai apoi să dăm vina pe ei. Se poate reface alianța, condiția partenerilor USR a fost să se renunțe la Cîțu. PNL are 150.000 de membri, are oameni de calitate. Important este ca președintele să adune partidele la consultări și să găsească soluția cea mai bună”, a declarat liberalul.