Alexandr Lukașenko
International

Alexandr Lukașenko vrea să se implice în negocierile ruso-ucrainene. Președintele Belarusului se simte nedreptățit

Alexandr Lukașenko a remarcat că Belarusul este afectat de războiul ruso-ucrainean. Liderul de la Minsk consideră că negocierile dintre cele două țări trebuie să aibă loc pe teritoriul Belarusului, iar poziția țării pe care o conduce trebuie să fie auzită și luată în calcul.

Alexandr Lukașenko și-a pierdut poziții. Negocierile ruso-ucrainene s-au mutat în Turcia. Se pare că Alexandr Lukașenko nu a putut să se împace cu ideea că și-a pierdut poziții în desfășurarea acestora.

„Considerăm acesta un război care e chiar la uşa ţării noastre. Şi el (războiul) are efecte serioase asupra situaţiei din Belarus. De aceea, nu trebuie să existe acorduri pe la spatele Republicii Belarus”, a afirmat Alexandr Lukaşenko, în timpul unei reuniuni a consiliului său de securitate.

Președintele Belarusului, supărat pe Occident

Potrivit acestuia, războiul din Ucraina afectează Belarus, prin urmare „nu pot exista acorduri separate în spatele Minskului”.

„Sunt absolut convins și știu că Rusia înțelege această poziție. Și nu este nimic greșit în asta”, a adăugat Lukașenko.

În același timp, el a subliniat că după război va începe renașterea Ucrainei: „Fericirea trebuie căutată printre ai tăi. O spun demult, cele trei popoare slave (ruşii, belaruşii şi ucrainenii) trebuie, având în vedere ceea ce se întâmplă în lume, să ia loc la masă şi să se înţeleagă. De la egal la egal”, a conshis Lukaşenko.

blank