Nu scăpăm de avertizările de vreme rea. Este cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice în 11 judeţe din sud-vestul ţării. Meteorologii anunţă că vremea va fi instabilă, dar foarte caldă şi în perioada următoare.

„Puțin mai bine o să fie la mijlocul săptămânii viitoare, pe 26-27 iunie. Mai mult pe la deal, pe la munte vor fi intervale cu instabilitate atmosferică. Joi va fi cel mai cald, temperaturile vor ajunge la 34-35 de grade Celsius, chiar 36-37 de grade în vestul țării. Și în București va fi caniculă, cu 35 de grade. Meteorologii anunţă că vremea va fi instabilă, dar foarte caldă şi în perioada următoare. 

Citeste si...
România se topeşte! COD ROŞU de caniculă: Astăzi, 44 de grade Celsius

„Din cele trei luni ale verii, cea mai instabilă e iunie. Dar și în iulie și în august, deși frecvența acestor fenomene scade destul de mult, nu înseamnă că nu vom mai avea intervale după-amiază cu descărcări electrice, cu vijelii puternice, cu grindină. Ploile de până acum și cele care vor fi vor crește umidtatea în atmosferă și disconfortul termic va fi ridicat”, a mai spus meteorologul.
furtuna prognoza meteo canicula