O navă
Featured, International

Alerta! O navă SUA a dechis focul pentru a putea salva 3 nave iraniene

O navă militară a SUA a tras focuri de avertizare după ce trei nave ale Armatei Revoluției Islamice a Iranului s-au apropiat de ea și o altă navă de patrulare americană din Golf, a anunțat marți armata americană, potrivit Reuters.

Astfel de incidente au avut loc ocazional în ultimii cinci ani, deși în ultimul an a fost relativ o pauză.

În timp ce oficialii SUA au spus că este prea devreme pentru a realiza care a fost motivația exactă a forțelor iraniene, aceștia susțin că, în trecut, astfel de incidente au fost dirijate de comandanți locali, mai degrabă, decât de înalți lideri iranieni.

“Echipajele SUA au emis mai multe avertismente prin intermediul emisiei radio, dar și semnale audio, dar navele iraniene și-au continuat manevrele la mică distanță”, se arată în declarația militară a americanilor.

“Echipajul Firebolt a tras apoi focuri de avertizare, iar navele iraniene s-au îndepărtat la o distanță sigură de cele ale SUA”, se mai precizează în declarație, referindu-se la nava de patrulare a Marinei SUA.

O navă iraniană de atac rapid a fost la 62 de metri, în timpul incidentului care a avut loc luni în apele internaționale din nordul Golfului.