Alertă meteo
Actualitate

Alertă meteo COD PORTOCALIU și galben de viscol și ninsori la munte. Apoi un val tropical aduce temperaturi de până la 20 de grade

Alertă meteo. Meteorologii anunță vijelii în cea mai mare parte a țării. Vor fi intensificări ale vântului care va atinge la rafală 120 kg la oră. La munte va ninge și va fi viscol.

ANM a emis Alertă meteo, COD GALBEN pentru intervalul 4 februarie, ora 14 – 5 februarie, ora 08 când se așteaptă intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m).

Alertă meteo

”În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h.
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10…15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost transmis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 5 februarie, ora 08 – 5 februarie, ora 22 pentru intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte.

”Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse”, a mai anunțat ANM.

Alertă meteo

Meteorologii au emis și alertă COD PORTOCALIU pentru intervalul 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22 de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

”În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă”, a anunțat ANM.

blank