Alertă
Actualitate

Alertă maximă la granița României! Au anunțat chiar în această dimineață: Adăpostiţi-vă

Alertă maximă la granița României! Au anunțat chiar în această dimineață. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Oamenii au primit mesaje RO-Alert.

Alertă în județul Tulcea! Mai multe localități sunt în pericol

Alertă în județul Tulcea! Mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Oamenii din Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni sunt rugați să îşi păstreze calmul şi să se adăposteasă.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată a evenimentului este de 90 de minute”, a transmis, miercuri dimineață, ISU Tulcea.

Vă amintim că, zilele trecute, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

„Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a decis CNSU, după ce, în urma atacurilor soldaților ruși asupra porturilor din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone militare au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul enexei unei locuinţe.

blank