Alertă maximă în Europa! Vestea cumplită a venit chiar acum
International

Alertă maximă în Europa! Vestea cumplită a venit chiar acum: A început cu o explozie la…

Alertă maximă în Europa! Ministrul ucrainean de Externe a anunțat un fenomen „ciudat și bolnăvicios”. Potrivit informațiilor oferite de Dmitro Kuleba, 17 ambasade sau misiuni diplomatice ucrainene din întreaga lume au primit în ultimele zile scrisori-capcane sau pachete care conțineau părți de animale.

Alertă maximă în Europa! Vestea cumplită a venit chiar acum: A început cu o explozie la…

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că ambasada Ucrainei din Spania a primit o scrisoare capcană, care a rezultat într-o explozie. Totuși, ce a urmat a fost de-a dreptul „ciudat și bolnăvicios”, spune oficialul.

„A început cu o explozie la ambasada Ucrainei din Spania. Dar ceea ce a urmat după această explozie a fost mai ciudat și aș spune chiar bolnăvicios”, a declarat Dmitro Kuleba pentru CNN.

Alertă maximă în Europa! O scrisoare capcană la ambasada Ucrainei din Madrid s-a soldat cu rănirea ușoară a unui membru al personalului

De asemenea, ministrul ucrainean a fost întrebat cine crede că se află în spatele scrisorilor.

„Mă simt tentat să spun, să numesc imediat Rusia, pentru că în primul rând trebuie să răspunzi la întrebarea: cine beneficiază de pe urma acțiunii?”. În opinia lui Kuleba, este posibil ca teroarea să fie răspunsul rusesc.

Amintim că anunțul ministrului a venit după ce o scrisoare-capcană la ambasada Ucrainei din Madrid s-a soldat miercuri cu rănirea ușoară a unui membru al personalului. Altele au fost trimise către premierul spaniol, vicepremier și ambasada SUA.

Mercedes Gonzalez, reprezentantul guvernului spaniol, a declarat că explozia i-a provocat victimei „o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat că ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația, Italia și Austria se numără printre cele care primesc asemenea scrisori.

Totodată, ambasada rusă din Spania a negat orice responsabilitate pentru pachetele din Madrid.

„Orice amenințare sau act terorist, cu atât mai mult îndreptat împotriva unei misiuni diplomatice, este total condamnabil”, a transmis ambasada rusă din Spania în ziua de miercuri.

Ucraina a sporit securitatea la ambasadele sale în urma incidentului

Trebuie menționat că Ucraina a sporit securitatea la ambasadele sale în urma incidentului, iar ministrul de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că oricine s-a aflat în spatele atacului „nu va reuși să-i intimideze pe diplomații ucraineni sau să oprească munca lor zilnică de consolidare a Ucrainei și de contracarare a agresiunii rusești”.

blank
blank