Alertă în Germania a depăşit joi – pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19 – pragul de 10.000 de contaminări în 24 de ore şi a înregistrat 11.287 de cazuri, cu aproape 3.700 mai multe faţă de miercuri, depăşind cu mult vârful de 7.830 de îmbolnăviri înregistrat vineri, potrivit Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI), relatează AFP.

Alertă în Germania- la fel ca restul ţărilor europene – se confruntă, de mai multe săptămâni, cu o creştere puternică a infecţiilor cu covid-19.


În urma intensificării epidemiei, autorităţile germane şi-au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând interdicţii cu privire la adunări.

Restricţii locale au fost de asemenea impuse, de exemplu la Berlin, unde purtarea măstilor este obligatorie pe anumite străzi foarte frecventate.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă în mod solemn concetăţenilor săi să-şi reducă la maximum relaţiile sociale şi i-a îndemnat să rămână acasă.

”Ceea ce se va întâmpla la iarnă şi de Crăciun se va decide în zilele şi săptămânile viitoare”, a avertizat ea.

Germania, salutată cu privire la modul în care a gestionat primul val covid-19, a înregistrat în ultima perioadămai multe vârfuri de contaminare.

Bilanţul total al contaminărilor a crescut la 380.762 de cazuri, iar al morţilor din cauza covid-19 la 9.875.

RKI a înregistrat joi 30 de morţi din cauza covid-19.

VÂRF DE 26.688 DE CONTAMINĂRI ÎN MAREA BRITANIE

Pe de altă parte, Regatul Unit a înregistrat miercuri un nou ”record” zilnic de contaminări cu noul coronavirus, de 26.688 de cazuri, relatează Reuters.

Autorităţile britanice au înregistrat însă o scădere a numărului morţilor din cauza covid, de la 241 marţi, la 191 miercuri.