Autorităţile din judeţul Neamţ au fost în alertă, în noaptea de luni spre marţi, după ce trei urşi au apărut, din nou, în localitatea Bicaz Chei.

Alertă în Bicaz Chei din cauza urşilor, în noaptea de luni spre marţi. Iniţial a fost semnalată prezenţa a doi urşi, în zona carierei de piatră din localitate. După aproximativ o oră şi jumătate, un al treilea urs şi-a făcut apariţia în aceeaşi zonă.

Alertă în Bicaz Chei, din cauza urşilor

Localnicii au fost avertizaţi să-şi ia măsuri de precauţie prin mesaje Ro-Alert. Reamintim că în urmă cu o săptămână, în localitatea Bicaz Chei a fost semnalată de patru ori prezenţa urşilor.

Localnicii au ieşit în stradă şi au protestat împotriva faptului că autorităţile nu iau măsuri pentru a proteja oamenii.

Guvernul a aprobat anihilarea de urgenţă a urşilor agresivi

În cazul urşilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. (…) În şedinţa de guvern am transmis – în afară de această ordonanţă de urgenţă sau dincolo de acest act normativ – nevoia unei strategii prin care să controlăm populaţia de urşi.

Această ordonanţă este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este în responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung. Şi înţeleg de la domnul secretar de stat că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi măsuri în cel mult un an de zile”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.