Azilul groazei
Actualitate

Alertă epidemiologică la azilul groazei din Mureș: Două persoane sunt infectate cu râie

Apar noi detalii șocante din ancheta la azilul groazei din Mureș. Două dintre cele 4 persoane cu probleme psihice, preluate din căminul în care erau ținute în beci au fost diagnosticate cu râie, o boală extrem de contagioasă, spun medicii în urma evaluării stării de sănătate, potrivit digi24.ro. Pacienții sunt în acest moment izolați și primesc tratamentul de care au nevoie. Cea de-a cincea persoană, care a ajuns la Spitalul Universitar din București, este o tânără de 22 de ani, malnutrită. Cei care au văzut-o până acum spun că starea ei de sănătate este una destul de gravă.

Condiții inumane în care erau ținuți pacienții în subsolul clădirii

Condițiile în care pacienții erau ținuți la azilul groazei în subsolul clădiri, erau absolut inumane, înconjurați de materii fecale, sânge și muște.

Azilul groazei

”Echipa a constatat că, pe lângă cei 23 de beneficiari ai centrului cazaţi în camere, în subsolul clădirii erau ascunse în spatele unei perdele de plastic, printre grămezi de moloz, materiale de construcţie, saci de haine, echipamente medicale vechi, 4 persoane cu dizabilităţi grave care zăceau culcate pe saltele murdare de fecale, urină şi sânge, cu muşte pe ele, care nu se puteau apăra şi nu puteau cere ajutor (nonverbale şi incapabile a se deplasa). Una dintre persoane era în stare avansată de malnutriţie (piele şi os), cu leziuni la nivelul şoldului, acoperită de muşte, mirosind puternic a fecale”, a transmis, joi seară, CRJ, într-un comunicat de presă.

Azilul groazei

Trei reținuți pentru abuz în serviciu

În acest caz, trei persoane au fost reținute de polițiști. Este vorba despre administratorul centrului, președintele asociației care deține cele două cămine cu probleme din Mureș, și încă un angajat de la azilul respectiv. În cadrul acestui dosar penal se cercetează săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu licențierea și supravegherea activității instituției.

blank