Alertă
International

Alertă de război într-o țară europeană. Armata a activat planul special de apărare

Alertă de război: Polonia a transmis că a activat apărarea antiaeriană, duminică dimineață, 24 martie, după ce o rachetă de croazieră rusă îndreptată spre Ucraina a intrat în spațiul său aerian, susține Comandamentul Operațional al Forțelor Armate poloneze.

Alertă în Polonia. O rachetă a intrat în spațiul său aerian

Alertă în Polonia

„Pe 24 martie, la ora 4:23, a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate în această seară de aviația cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse.

Obiectul a zburat în spațiul aerian polonez, lângă satul Oserdow, timp de 39 de secunde”, a spus Comandamentul Operațional.A fost observat de sistemele radar militare pe tot parcursul zborului”, a transmis Comandamentul Operațional al forțelor armate poloneze pe platforma X conform Reuters.

Incidentul de securitate vine după ce oficialii ucraineni au raportat că Rusia a lansat aproximativ 20 de rachete și șapte drone de atac Shahed care vizează regiunea de vest a Ucrainei Lviv, care se află în apropierea graniței cu Polonia.

Ultima dată când Rusia a încălcat spațiul aerian al Poloniei a fost pe 29 decembrie 2023. Armata poloneză a declarat la acel moment „un obiect aerian neidentificat

Rusia a atacat și în apropierea graniței cu România. S-a sunat a 112

Alertă în Polonia. O rachetă a intrat în spațiul său aerian „Pe 24 martie, la ora 4:23, a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către una dintre rachetele

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Tulcea a emis un mesaj RO-Alert pentru localitățile din zona de nord a județului, prin care a informat populația că ”există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian. Mai exact este vorba despre atacarea portului Ismail, aflat în apropierea graniței cu România.

Zeci de rachete au lovit sâmbătă noapte portul Ismail, dar și zone din Odesa și Sevastopol.

„În cursul nopții trecute a fost înregistrat un apel la numărul unic de urgență 112 prin care apelantul a solicitat informații în urma primirii mesajului RO-Alert”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Recent, Vladimir Putin, menționa, că nu intenționează să lovească alt stat, mai ales dacă este membru NATO.

blank