Actualitate, Stiri

Alertă de grad ridicat în Moldova!

Cu ce rişti să te alegi după o partidă fierbinte de sex

partida sex

Dupa o aventura de o singura noapte, la un control medical de rutina poti primi o veste care te lasa fara cuvinte. Medicii infectionisti au confirmat o realitate bine ascunsa. Chiar daca nu se afiseaza in spatii publice, au locuri in care isi pot manifesta orientarea sexuala fara retineri. Relatiile intime dintre partenerii de acelasi sex sunt principala cauza a infectarii cu virusul HIV.

Sexul anal fara prezervativ i-a condus de cele mai multe ori pe homosexuali spre acest diagnostic. Mai grav este faptul ca multi habar nu au ca sunt purtatori ai virusului si il transmit mai multor parteneri. Imediat dupa ce se pune diagnosticul, se declanseaza o ancheta epidemiologica de amploare in familia pacientului si grupul apropiat de prieteni.

In cazul homosexualilor medicii infectionisti se confrunta cu cele mai multe obstacole, pentru ca refuza sa-si dezvaluie adevarata identitate. In Centrul Regional HIV /SIDA Iasi sunt peste 1.300 de persoane din intreaga regiune a Moldovei, infectate cu HIV. De la inceputul anului, au intrat in atentia medicilor 70 de pacienti noi, o cifra ingrijoratoare. avand in vedere ca anul trecut au fost inregistrate doar 58 de cazuri noi.

„De remarcat ca a crescut numarul pacientilor infectati cu HIV in randul homosexualilor. Relatiile intime intre partenerii de acelasi sex favorizeaza transmiterea virusului HIV, atunci cand nu se foloseste prezervativul. De la inceputul anului au fost 70 de pacienti diagnosticati cu HIV. Astazi a fost diagnosticat un nou pacient, un tanar din judetul Suceava. Varsta pacientilor este intre 20 si 30 de ani. Sunt si tineri care se infecteaza in urma consumului de droguri”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, manager la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Simptomele infectiei cu HIV nu apar imediat dupa o noapte fierbinte, iar deseori infectia este descoperita in stadii avansate. Iesenii cu mai multi parteneri sexuali se pot trezi cu surprize neplacute. Din acest motiv, un simplu test ii scapa de toate indoielile.

 

blank