Actualitate, Stiri

Alerta! Cod galben de lapovita si ninsoare pentru opt judete!

Astazi ANM a emis o avertizare de lapovita si ninsoare pentru mai multe judete din tara, in urma schimbarii bruste a vremii.

Dupa ce a plouat cateva zile la rand, in anumite judete ale tarii a fost impus codul galben pentru lapovita si ninsoare. Astfel, in judetele Covasna, Brasov si Harghita, cantitatile de precipitatii se vor transforma in lapovita si ninsoare in zonele limitrofe muntelui, putand depasi chiar si 10-15 l/mp.

w560xh316_COD_GALBEN_de_ninsori_si_viscol,_pentru_urmatoarele_doua_zile!In judetele Suceava, Bacau, Vrancea si Neamt, se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie in zonele joase de relief si sub forma de lapovita si ninsori in zona Subcarpatica si de munte. De asemenea, vor aparea si intensificari al vantului care pe crestele montane pot depasi 100 km/h, viscolind astfel zapada.

Nici zona montana a judetelor Buzau si Prahova nu raman fara probleme, cantitatile de precipitatii transformandu-se in lapovita si ninsoare in zonele montane si submontane. Precipitatiile pot atinge 10-15 l/mp, in timp ce intensificarile vantului pot ajunge si la 40 de km/h.

Alerta este valabila, insa, pana astazi la ora 16:00 pentru cea mai mare parte a zonelor afectate. Sa speram ca nu se va prelungi totusi si pentru zilele urmatoare.