Alegerile cu vot electronic, un scrutin de evitat? Această mămăligă cu voce groasă, împachetată ca premier, are o poftă nebună de putere. Ca și președintele, care l-a plasat ca proptea de siguranță. Acum le-a venit poftă și de alegeri electronice! Oamenii aceștia, bîntuiți numai de obesiile puterii, încearcă toate jongleriile și artificiile prin care să domine România pentru următorii patru ani. Boala anticipatelor tot din contaminarea cu virusul puterii li s-a urcat la cap. Iar dorința lor de a rămîne bătuți în cuie pe cele două scaune vine din faptul că o debarcare prematură i-ar arunca direct în poziția jenantă de șomeri cu nume sonore. Și Iohannis și Orban visează și noaptea alegeri anticipate din care liberalii să iasă cu 70% ca să poată unge Constituția României și s-o dea la pisici și la cîini. Cei doi, lipsiți de o minimă experiență managerială, necum de una de politică mai de dai Doamne nu văd altceva decît alegeri și iar alegeri împreună cu beneficiile care decurg. Nici măturatul României, despre care Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă oarece habar de la Sibiu, nu înregistrează un progres! Și nici viața culturală, după ce-a primit cadoul cu capitala culturală europeană, nu prinde aripi. Să mai vorbim de o redresare a educației! Nici vorbă! Ca fost profesor suplinitor la Agnita și ca inspector șef (unde a fost promovat pe criterii poltice și după o diversiune în stilul celei aplicate procurorului general Tiberiu Nițu, dar, în cazul acesta, aplicată inspectorului șef căruia Klaus Iohannis i-a luat locul la inspectorat) ar fi trebuit să miște ceva în Educație și învățămînt. Cu-cu! Șapte sau zece pagini, scrise de alții! Atît. Să nu mai vorbim despre experiențele lui Orban, figurant la Primăria Capitalei, ministru de doi lei la Transporturi și sperietoare politică la o firmă de învîrteli avocățești!?

Ce să rezulte pentru țară din asemenea biografii șterse, dublate de altele, ceva mai șmecherești? Alegeri și iar alegeri! Anticipate, locale, parlamentare cu particparea diasporei și a morților, cu adolescenți cu roboți programați de SRI și STS. România poate să se facă și mai mică și mai săracă dacă o conduc ei. Restul nu contează!
Așa se explică de ce, zilele trecute, cîntărețul de strană al lui Klaus Iohannis a spus:

„Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Cam asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă” a adăugat mamaliga împachetată ca prim-ministru al țării noastre.
Presupun că o mare parte a populației înțelege ce înseamnă alegeri electronice cu „votul bine securizat” controlat de un STS condus de generali de la Sibiu și cu un SRI condus de Eduard Hellvig? Sigur, liberalii ar cîștiga cu 120% pentru o perioadă extinsă la 20 de ani. Adică, un dezastru democratic pe termen lung. Din acest punct de vedere, orice om cu scaun la cap ar trebui să refuze alegerile acestea șmenuite electronic de serviciile secrete. De cîțiva ani sunt lipsite de orice credibilitate. Ajunge cum a cîștigat Traian Băsescu și referendumul și alegerile în competiție cu Mircea Geoană. Și pute a SRI și alegerea lui Klaus Iohannis încît, orice fel de alte alegeri, cîtă vreme interferența serviciilor secrete nu este eliminată, nu mai au nici o valoare. Eu nu cred nici măcar în rezultatul unui vot pentru kilometrul zero sau pentru piatra de la Universitate! România a dobîndit abilitatea de a denatura orice rezultat și de a-l băga pe gîtul populației ca victorie a spiritului ei democratic.
Din păcate, Marcel Ciolacu și PSD-ul, Traian Băsescu și fantomaticul său partid, Dan Barna și dreapta lui apucătorare, și societatea civilă nu luptă pentru nici o retragere a serviciilor secrete din politică și din alegeri. Parcă ar dormi cu ele în pat. Cu un pic de muștar (adică șantaj sau funcții la schimb), mai că ar înghiți și alegeri parlamentare cu vot electronic favorabil celui mai neputincios guvern din istoria României, comparabil în materie de ridicol doar cu nefericita experiență numită „Guvernul Cioloș”.
Din păcate, nu avem o forță politică descuiată la minte, care să strige: ”Oameni buni, evitați alegerile electronice cîtă vreme sunt la dispoziția serviciilor secrete!”

Drept pentru care, situația de acum este preferabilă oricărui soi de alegeri, inclusiv celui în care ar cîștiga PSD-ul cu același 70%, scor care să se bazeze numai pe guvernarea cretină a liberalilor. O Românie condusă de Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu și Paul Stănescu, este tot una cu cea ajunsă pe mîna lui Ludovic Orban, Dancă, Ion Ștefan, Cîțu și cucoana de la Educație. O găină în plus sau în minus, dar tot aia.
E preferabil să rămînă așa cum sînt, ținîndu-se reciproc de gît și de testicole, cu Parlamentul de o parte și cu Guvernul, Parchetele și Serviciile de cealaltă, în așteptarea unor formațiuni politice dedicate cu adevărat țării și cu suficient de multă minte și bun simț ca să readucă România la încrederea în ea însăși.

Cornel Nistorescu