Actualitate, Stiri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Data limită pentru depunerea candidaturilor e marți, ora 24.00

Candidaturile pentru alegerile prezidențiale trebuie depuse la Biroul Electoral Central (BEC) până marți, ora 24,00.

stampila

Primul care și-a înregistrat dosarul la BEC a fost candidatul Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, miercurea trecută, potrivit agerpres.ro.

Sâmbătă, la BEC a fost liberalul Klaus Iohannis, care va candida din partea Alianței Creștin Liberale, iar duminică Monica Macovei (independent).

Luni a fost rândul altor patru candidați: Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (PLR), Dan Diaconescu (PP-DD) și Kelemen Hunor (UDMR).

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a declarat luni, pentru AGERPRES, că Partidul Dreptății Sociale va depune marți candidatura lui Teodor Meleșcanu, fost director al SIE, pentru alegerile prezidențiale.

Și-au mai anunțat intenția de a participa la aceste alegeri William Brânză (PER), Ioan Ghișe (independent) și Corneliu Vadim Tudor.

Campania electorală pentru primul tur de scrutin al prezidențialelor începe pe 3 octombrie și se va încheia pe 1 noiembrie, ora 7,00. Primul tur de scrutin va avea loc pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea pe 16 noiembrie.