Alegeri Germania 2021. În preferinţele pentru postul de cancelar, candidatul social-democrat Olaf Scholz se menţine pe primul loc, cu 29%

Alegeri Germania 2021. Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar din Germania, dar avansul faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) s-a micşorat, conform unui nou sondaj de opinie.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se situează la nivelul de 25%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa şi citat de publicaţia Bild.

În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, a crescut la nivelul de 22% în preferinţele electorale.

Alianţa ’90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 18% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 12%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 7%.

Alegeri Germania 2021. În preferinţele pentru postul de cancelar, candidatul social-democrat Olaf Scholz se menţine pe primul loc, cu 29% (în scădere cu 1%). Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), a ajuns la 14% (plus 3%), iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei ’90 / Verzi, este la nivelul de 16%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Sondajele de opinie din Germania prefigurează posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD). Însă pot exista şi alte scheme de coaliţii, precum SPD-FDP-Alianţa ’90/Verzi ori CDU/CSU-Alianţa ’90/Verzi-FDP.