ALEGERI FRANȚA
International

ALEGERI FRANȚA Stânga câștigă surprinzător. Partidul lui Macron, pe 2. Extrema dreaptă, înfrântă

ALEGERI FRANȚA Stânga câștigă surprizăntor. partidul lui Macron, pe 2. Extrema dreapta, înfrântă. Noul Front Popular (NFP) a obţinut o victorie în alegerile legislative anticipate din Franţa, cu 180-215 mandate, potrivit Insitutului Ifop, relatează Le Figaro.

ALEGERI FRANȚA Potrivit estimărilor Ifop, Nouveau Front populaire (NFP) se află în fruntea celui de-al doilea tur al alegerilor legislative (180 – 215 locuri), înaintea Ensemble (150 – 180) și a Rassemblement national (RN) (120 – 150), scrie Le Figaro

ALEGERI FRANȚA Stânga câștigă surprinzător. Partidul lui Macron, pe 2. Extrema dreaptă, înfrântă
Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă stânga Franța Nesupusă, a declarat că Emmanuel Macron ar trebui să ceară NFP să formeze un guvern.

Macron face apel la „prudență”, rezultatele nu răspund la întrebarea „cine să guverneze”, potrivit anturajului său

„Coaliția de centru este vie și bine”, a declarat anturajul președintelui pentru AFP. Macron face apel la „prudență”, rezultatele nu răspund la întrebarea „cine să guverneze” .

Tabăra prezidenţială se clasezză pe locul doi, cu 150-180 de mandate, potrivit Ifop.

Partidul Rassemblement national (RN., extremă dreapta) şi aliaţii săi sunt creditaţi cu 120-150 de mandate.

Partidul Les Républicains (LR, dreapta) şi alte formaţiuni de dreapta urmează să obşină 60-65 de mandate.

Înfrângere pentru dreapta lui Le Pen

Dacă sondajele la ieșirea de la urne și proiecțiile sunt corecte, Raliul Național (RN) nu a avut nici pe departe rezultatele așteptate de liderii săi – și de mulți observatori.

Blocurile de stânga și centrist au acordat prioritate blocării RN, iar această strategie pare să fi funcționat. Acestea fiind spuse, RN și-a sporit considerabil reprezentarea în parlament: rezultatele estimate sunt doar un eșec în comparație cu alunecarea de teren pe care mulți o anticipau.

Și numărul de locuri deținute de susținătorii președintelui Macron a fost redus, scrie și BBC

blank