Politic, Stiri

Alegeri europarlamentare 2014. 190 de sesizări privind încălcarea legii electorale

Cifra s-a raportat până la ora 19.00 şi s-au dat amenzi de peste 6.000 de lei

 dosare aLegeri

Un număr de 190 de sesizări privind posibile încălcări ale legii în desfăşurarea procesului electoral s-au înregistrat duminică, până la ora 19.00, o mare parte dintre acestea, mai precis 75, nefiind confirmate în urma verificărilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit sursei citate, numărul sesizărilor înregistrate este mult mai mic decât cele al celor de la ultimul proces electoral, din 2012, când au fost înregistrate peste 500 de situaţii privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale.

„Față de cei care au încălcat regulile stabilite de legislația electorală, structurile Ministerului Afacerilor Interne au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6.000 de lei”, a mai spus Dajbog.

Referitor la sesizările privind posibile infracţiuni, au fost înregistrate 47 de situaţii, cele mai multe având ca obiect votul multiplu sau votul fără drept.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a mai precizat că duminică au votat 806 de persoane arestate preventiv care nu şi-au pierdut drepturile electorale.

„Aşa cum ştiţi, misiunea colegilor mei nu se va termina la ora 21:00, când este ora oficială de închidere a urnelor. Ei vor asigura şi paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale şi a celorlalte materiale folosite în secţiile de votare, pe timpul transportului către Birourile Electorale Judeţene”, a mai spus Monica Dajbog.

Următoarele declaraţii privind procesul electoral vor fi făcute la MAI luni, la ora 12:00.

 

 

blank