Featured, Politic

ALDE deschide sezonul curateniei de primavara in…Guvern

Guvern al Romaniei începe să taie posturile din ministere pentru „modernizarea” și „eficientizarea” administrației. Primul minister care intră la apă este Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, condus de Viorel Ilie (ALDE).

In Guvern nu se vorbește de tăieri de funcții, ci de o „administrație suplă”, cu „viteză de reacție rapidă”, pentru „reducerea birocrației”, „simplificarea procedurilor” și „eficientizarea activității” în vederea „apropierii de cetățean”.

Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a înaintat deja un proiect de reducere a personalului cu aproape 25%. Astfel, din cele 66 de posturi ale minister se taie 15 funcții. 

Economia la bugetul de stat va fi de 1.572.000 de lei/an, adică peste 330.000 de Euro/an.

În urma „eficientizării”, se va desființa Compartimentul audit din minister, auditul intern urmând să fie realizat de Ministerul de Finanțe.

Reorganizarea Ministerului pentru Relația cu Parlamentul se face „în scopul gestionării eficiente a resurselor financiare limitate și a reducerii cheltuielilor de personal, cât şi pentru eficientizarea funcţionalităţii activităţii instituţiei”, potrivit documentelor.

De asemenea, se spune că în proiectul de buget pe 2019, ministerul condus de Viorel Ilie (ALDE) a primit doar 7,3 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, față de necesarul de 9,1 milioane lei.

Potrivit Guvernului, această este „o primă etapă de reformare a administrației publice centrale”.

Scopul este „creşterea calităţii şi accesul la serviciile publice” printr-o „administraţie suplă, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă” care va genera „ „un cadru de servicii adecvate nevoilor cetăţenilor şi ţintele pe eficienţă economică”.