Al doilea transplat
Featured, Medical

Al doilea transplat cardiac, realizat cu succes, la Târgu Mureș

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş, Horaţiu Suciu, a anunţat, sâbătă seară, al doilea transplant de cord realizat în acest an la unitatea medicală. Inima folosită este cea prelevată de la pacienta din Arad.

”Astăzi, Târgu Mureş a fost din nou la înălţime. O echipă de profesionişti pe care am avut onoarea să o coordonez a parafat o nouă pagină a excelenţei în medicină. În toiul nopţii, cordul de la Arad a fost prelevat de o echipă pentru care nu contează că este noapte sau zi, dar pentru care salvarea unei vieţi înseamnă totul! Transplantul cardiac efectuat astăzi, al doilea în acest an, este rezultatul profesionalismului şi determinării unui colectiv de excepţie care se încăpăţânează să demonstreze că medicina de performanţă este la ea acasă la Tg.Mureş! Coordonarea a fost perfectă, iar transportul asigurat de colegii de la SMURD a fost la nivelul celor mai înalte aşteptări”, a transmis, sâmbătă seară, medicul Horaţiu Suciu.

Acesta a aprciat că două transplanturi într-un an ”este puţin pentru o ţară ca România”.

”Ne bucurăm că într-o perioadă în care marea majoritate a eforturilor şi atenţiei este atrasă de pandemia de COVID-19, există timp şi există această dedicaţie a unor echipe pentru a face performanţă. Mă refer nu doar la clinica pe care am onoarea să o conduc, din Târgu Mureş, ci şi la celelalte clinici implicate în activitatea de transplant. (…) a fost o foarte bună organizare, atât din punct de vedere al coordonatorului naţional, cât şi o mobilizare din partea SMURD, care a pus la dispoziţie avionul respectiv, fără de care nu se puteau face aceste proceduri. Este un lucru bun că s-a întâmplat aşa şi este încurajator pentru ceea ce va urma”, a mai declarant medicul.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş, Horaţiu Suciu, a anunţat, sâbătă seară, al doilea transplant de cord realizat. Horaţiu Suciu afirmă că ”trebuie să existe o încurajare pentru activitatea de transplant”.

O intervenţie pentru prelevarea mai multor organe şi ţesuturi de o femeie de 31 de ani care a intrat în stop cardio-respirator a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Arad.

Organele au ajuns în mai multe centre de transplant din ţară, ficatul fiind primit de o tânără de 26 de ani, cu ciroză hepatică autoimună.

blank