Eleva lui Darren Cahill și Artemon Apostu Efremov a avut o evoluție senzațională ieri, după ce în setul decisiv era condusă de Ajla Tomljanovic cu 5-2. La final, constănțeanca s-a impus cu 4-6, 6-4, 7-5 și va juca vineri, în jurul orei 10:00, cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Ajla Tomljanovic i-a răspuns Simonei Halep după ce constănțeanca făcuse o trimitere la meciul de două ore și 34 de minute
La câteva ore de la finalul meciului cu jucătoarea născută în Zagreb, Simona i-a transmis un mesaj pe Twitter, felicitând-o pentru prestația excepțională avută. Tomljanovic i-a răspuns pe aceeași linie fostului lider mondial. Și tot pe Twitter.

“Felicitări, Simona! Mult succes în următoarele două săptămâni!”, a scris Ajla, comunicând subtil că Halep va avea un parcurs cât mai lung la Melborune.

Partida cu Tomljanovic a durat două ore și 34 de minute, însă Simona nu a arătat nici măcar în setul decisiv că și-ar fi pierdut din vigoare. S-a deplasat formidabil în teren și din punct de vedere mental a dominat-o clar pe adversara sa.

Halep a avut însă azi probleme la spate, în meciul de dublu.

Simona Halep (numărul 2 WTA) și Sorana Cîrstea (locul 68 mondial) sunt ultimele reprezentante ale României pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open. Cele două sportive și-au aflat programul din turul trei al primului Grand Slam al anului.
Australian Open | Simona Halep – Veronika Kudermetova, în turul 3
În turul al treilea, Halep, finalistă la Australian Open în 2018 şi semifinalistă anul trecut, o va înfrunta pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32, care a dispus de conaţionala sa Varvara Gracheva, cu 5-7, 6-2, 6-2. Meciul va fi mâine, nu înainte de ora 10:00.

Acesta va fi primul duel dintre Halep şi Kudermetova (23 ani, 36 WTA).

Halep, care va face pereche la dublu cu tânăra jucătoare australiană Charlotte Kempenaers-Pocz (16 ani), şi-a asigurat un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.