Aglomeraţie la metrou. Circulaţia trenurilor a fost afectate, vineri dimineaţă, după ce unui călător i s-a făcut rău. Incidentul s-a petrecut în staţia Piaţa Unirii 2.

Aglomeraţie la metrou. Circulația trenurilor a fost modificată pe Magistrala 2 din cauza unei urgențe medicale care a apărut vineri, într-un tren aflat în stația Piața Unirii 2.

Aglomeraţie la metrou. Trenurile circulă în sistem pendulă

Metrorex anunță că vineri, începând cu ora 9:13, din cauza unei urgențe medicale semnalate într-un tren la stația de metrou Piața Unirii 2, pe Magistrala 2 circulația garniturilor a fost reorganizată. Trenurile circulă în sistem pendulă între stațiile Piața Unirii 2 și Brâncoveanu.

La fața locului sunt realizate procedurile medicale ce se impun în astfel de situații, respectiv intervenția echipajelor SMURD.

Călătorii sunt informați cu privire la această situație prin instalațiile de sonorizare de pe peroane.

Reamintim că în urmă cu o săptămână activitatea a fost întreruptă pe toate cele 5 magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex.

„In seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicalisti si comercianti au organizat o adunare spontana, care ulterior s-a transformat intr-o actiune de ocupare a cailor de metrou. In cursul diminetii, in jurul orei 3.30 li s-au alaturat o parte dintre angajatii Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

Incepand cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat in repetate randuri la dialog social civilizat pentru a discuta cerintele lor.

Acestia au refuzat dialogul si au ocupat abuziv si ilegal calea de rulare, facand imposibila pornirea metroului. In momentul de fata sunt circa 600 de participanti la acest protest. Trebuie mentionat ca angajatii Metrorex care trebuiau sa asigure mersul trenurilor astazi s-au prezentat la serviciu normal.

Actiunea de protest e ilegala, perturba ordinea publica si impiedica desfasurarea in conditii normale a transportului de calatori in Bucuresti. Metrorex isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispozitie pentru a opri aceasta ilegalitate.”, a anunţat Metrorex prin intermediul unui comunicat de presă.